Политика на приватност

Одговорно тело во однос на законите за заштита на податоци е:

Honorarkonsulat der Republik MakedonienСобирање на општи информации

Кога пристапувате до нашата веб-страница, информациите автоматски стануваат поопширни Привлечена природа. Оваа информација (датотеки на серверот) вклучува, на пример, видот на веб-прелистувачот, користениот оперативен систем, името на доменот на вашиот интернет-провајдер и слично. Ова е само информација која не дозволува заклучоци за вашата личност. Оваа информација е технички неопходна за правилно доставување на содржината на веб-страниците што ја барате и е задолжителна при користење на интернет. Анонимните информации од ваков вид статистички се оценуваат од нас, со цел да се оптимизира нашиот интернет изглед и технологијата зад неа.Колачиња

Како и многу други веб-сајтови, ние исто така ги користиме т.н. "колачиња". Колачињата се мали текстуални датотеки кои се пренесуваат од веб-сервер на вашиот хард диск. Ова автоматски ни дава одредени податоци, како на пример IP адреса, прелистувач, оперативен систем од вашиот компјутер и вашата врска со Интернет.

Колачињата не можат да се користат за да стартуваат програми или да пренесуваат вируси на компјутер. Врз основа на информациите содржани во колачињата, можеме да ја олесниме навигацијата и да овозможиме правилно прикажување на нашите веб-страници.

Во никој случај информациите што ги собираме ќе бидат споделени со трети страни или, без ваша согласност, поврзани со вашите лични податоци.

Се разбира, исто така можете да ја видите нашата веб-страница без колачиња. Интернет прелистувачите редовно се поставени да прифаќаат колачиња. Можете да деактивирате употреба на колачиња во секое време преку поставките на вашиот интернет пребарувач. Ве молиме користете ги можностите за помош на вашиот интернет пребарувач за да дознаете како да ги промените овие поставки. Имајте предвид дека некои функции на нашата веб-страница може да не работат ако сте ја исклучиле употребата на колачиња. За да ја заштитиме безбедноста на вашите податоци за време на преносот, ние ги користиме најсовремените техники за шифрирање (како што е SSL) ) преку HTTPS.

Ако контактирате со нас по електронска пошта или образец за контакт, информациите што ги доставувате ќе се користат за обработка на барањето и за можна Зачувани се следните прашања.Податоци уништување

Ние се придржуваат кон принципите на избегнување на податоци и економија на податоци. Затоа, ние ги чуваме вашите лични податоци само онолку колку што е неопходно за да ги постигнеме целите споменати овде или како што е предвидено со различните периоди на складирање предвидени со закон. По прекинот на соодветната цел или истекувањето на овие рокови, соодветните податоци ќе бидат рутински и во согласност со законските одредби блокирани или избришани.Користење на Google Analytics

Оваа веб-страница користи Google Analytics, услуга за веб-аналитика обезбедена од Google Inc. (во понатамошниот текст: Google). Google Analytics користи таканаречени "колачиња", односно текстуални датотеки што се зачувани на вашиот компјутер и кои овозможуваат анализа на користењето на веб страната од страна на вас. Информациите генерирани од страна на куки за вашата употреба на овој веб-сајт најчесто се пренесуваат до серверот на Google во САД и се чуваат таму. Како резултат на активирање на IP анонимизација на оваа веб страна, вашата IP адреса ќе бидат скратени во земјите-членки на Европската унија или други страни на Договорот за Европската економска област. Само во исклучителни случаи ќе целосна IP адреса се пренесуваат до серверот на Google во САД и скратена таму.Во име на операторот на овој веб-сајт на Google ќе ги користи овие информации да се оцени вашата употреба на веб-сајт, составувањето на извештаите на веб-страницата активност и обезбедување на други со користење на веб-страница и интернет услуги поврзани на операторот на веб-страница. На пренесува од вашиот прелистувач како дел од Google Analytics IP адреса нема да бидат споени со други податоци на Google.

Можете да го одбие користењето на колачиња со прилагодување на вашиот интернет пребарувач софтвер; Сепак, ние се истакне дека може да не сите карактеристики на овој веб-сајт да нивна целосна мера, доколку е соодветно, во оваа употреба случај. Вие исто така може да се спречи податоци генерирани од страна на куки и во врска со вашето користење на веб-сајтот (вкл. Вашата IP адреса) на Google и обработка на овие податоци од страна на Google, со симнување на plug-in-прелистувачот достапни на следниов линк и да ја инсталирате пребарувач додаток на Оневозможете Google Analytics .

Во прилог или како алтернатива на пребарувач додадете-на, можете да спречите следење од страна на Google Analytics на нашата веб страница со кликнување на овој линк. На вашиот уред ќе биде инсталирано куки за откажување. Исклучувајќи ги спречи со Google Analytics за овој сајт и за овој интернет пребарувач во иднина, се додека колачето е инсталиран на вашиот интернет пребарувач.Користење на сценариото библиотеки (Google Веб Фонтови)

Со цел да се крос-пребарувачот правилно и графички привлечен прикаже нашата содржина, ние ги користиме на овој сајт скрипта библиотеки и сценариото библиотеки,. Како веб фонтови Google ( https://www.google.com / веб фонтови / код. веб фонтови Google се пренесуваат да се избегне повеќе полнење во кешот на вашиот интернет пребарувач. Ако пребарувач не поддржува веб фонтови на Google или спречува пристап, содржината се прикажани во стандарден фонт.

Повикот на сценариото библиотеки или библиотеки тип автоматски се активира врска до операторот на библиотеката. Теоретски е можно - но во моментов, исто така, не е јасно дали и ако е така за какви цели - операторите на таквите библиотеки собираат податоци.

Политика на приватност на операторот на библиотеката Google, види: https://www.google.com/policies/privacy/ икористење на Google Maps

Овој веб-сајт користи API за Google Maps за визуелно прикажување на географски информации. При користење на Google Maps и податоци за употребата на функциите на сајтот од страна на посетителите се обвинети од страна на Google, обработуваат и користат. Може да се повеќе информации за обработка на податоци од страна на Google политики за приватност на Google . Таму исто така можете да ги промените вашите лични поставки за приватност во центарот за приватност.

За детални инструкции да управуваат со нивните податоци во врска со Google производи може да се најде тука .од Вашите права на пристап, исправка, блокирање, бришење и блокирање

Мора да се добие во секое време за вашите складирани лични податоци на правото. Исто така, ќе имаат право да се поправи, блок или, за разлика од задолжително чување на податоци за деловни трансакции, избришете вашите лични податоци. Ве молиме контактирајте го нашиот службеник за заштита на податоци. Деталите за контакт може да се најдат на дното.

Со цел за заклучување на податоци во секое време може да се земе во предвид, овие податоци мора да се чуваат за целите на контрола во заклучена датотека. Можете исто така да побарате бришење на податоците, се додека не постои законска обврска за архивирање. Што се однесува до таквата обврска, ние ги заклучуваме вашите податоци на барање.

Можете да направите промени или да ја откажете вашата согласност со тоа што ќе ве известиме за ефект за во иднина.Промени во нашата Политика на приватност

Ние го задржуваме правото да повремено се приспособат оваа изјава за приватност, со цел секогаш да биде во согласност со тековните законски услови или промени на нашите услуги во политиката на приватност имплементира, за. На пример, кога се воведуваат нови услуги. Вашата нова посета ќе биде предмет на новата политика за приватност.Прашајте го службеникот за приватност

Ако имате прашања во врска со приватноста, ве молиме напишете ни е-пошта:

info@honorarkonsulat-makedonien.deЗабелешка на Cookieot