Почесен конзул на Република Македонија во Мајнц

Во октомври 2010та Мирче Филипоски беше именуван за почесен конзул на Република Македонија од страна на министерот за надворешни работи Антонио Милошоски. Успешниот бизнисмен и претседател на македонската православна црковна општина во „Хетцхајм„ од градот Мајнц на тој начин беше почестен за неговиот професионален и социјален ангажман.
Мирче Филипоски
Почесен конзул на Р.Македонија

За личноста:
• Основач и директор на фирмата за посредување при привремена работа „спп директ„ со главно седиште во Маинџ
• Претседател на македонската православна црковна општина „Св. Никола во градот Мајнц.


Контакт:
Хонорарен конзулат на Република Македонија
Große Langgasse 8
55116 Mainz
Тел: +49 (0) 61 31/6 17 87 20
Факс: +49 (0) 61 31/6 17 87 10
Емаил: info (at) honorarkonsulat-makedonien.de


Консултации: понеделник до петок од 8.00 до 10.00 или пак со закажување.